Program Bantuan Banjir Perodua — 2,103 kenderaan rosak diterima, 366 siap dibaik pulih setakat ini | 2022


Selepas mengumumkan Program Bantuan Banjir pada 19 Disember tahun lalu, Perodua memaklumkan setakat ini keseluruhannya terdapat 2,103 kenderaan Perodua telah dihantar untuk baik pulih akibat kerosakan berkaitan banjir. Daripada jumlah itu, 366 unit telah siap dibaik pulih dan diserahkan kepada pemilik.

Jumlah keseluruhan itu kini lebih tinggi berbanding makluman yang dibuat pada 10 Januari lalu, dengan 1,987 kenderaan Perodua sedang berada di pusat servis seluruh negara untuk penilaian, dengan 323 unit selesai dibaik pulih sepenuhnya. Seminggu lalu, angka berkenaan naik kepada 1,675 unit.

Program Bantuan Banjir Perodua menawarkan diskaun 50% bagi alat ganti standard dan caj buruh percuma bagi semua penggantian alat dan baik pulih bagi kenderaan yang rosak akibat banjir, serta servis tundaan 24-jam percuma. Syarikat telah melaksanakan hab khusus untuk baik pulih berkaitan banjir di Shah Alam untuk menguruskan kenderaan yang terkesan.

Perodua menekankan syarikat itu menerima baucar diskain RM1,000 oleh kerajaan sebagai sebahagian daripada program Bantuan Banjir Keluarga Malaysia sebagai salah satu kaedah pembayaran. Baucar berkenaan boleh diguna hingga 31 Mac untuk kenderaan yang rosak akibat banjir atau untuk menukar kenderaan yang telah diisytiharkan “total loss“.Admin

The smell of the leather seats, the sound of the throttle, and even light from outside—all affect your state of mind. That’s what makes a good car great.

Leave a Reply